Lej film online

Hvis du pludselig får lyst til at se en god film, og ikke gider køre til den nærmeste butik der udlejer film, så kan du leje din film på nettet og se den på computeren eller via et mediecenter med det samme.

I USA har man længe kunnet leje film online via nettet og se dem med det samme, og det gælder også de nyeste præmiere film. Her hjemme er der efterhånden også kommet et par udbydere af online filmudlejning. I starten var udvalget ret begrænset og der var mest tale om gamle film hvoraf flere allerede havde været vist i fjernsynet, men nu er der efterhånden ved at komme gang i filmudlejningen på nettet, selv om de nyeste film ikke er klar lige så hurtigt som i USA.

Vi kigger herunder på et par af de sites hvor man kan leje film online og se dem med det samme.

SF-anytime

Her finder man et rimeligt udvalg af både nye og gamle film. Når man lejer en film kan man se den lige så mange gange man ønsker inden for 24 timer. Prisen varierer alt efter hvilken type film der er tale om, arkiv og børnefilm er de billigste, mens premierefilmene er dyrest og koster omkring 45 kroner.

Man kan oprette sig som gratis VIP medlem, hvilket blandt andet giver mulighed for at se hvilke film man tidligere har lejet.
Der er også mulighed for at tegne et abonnement der for 99 kroner om måneden giver adgang til at se 20 film lige så meget man vil. De film der er mulighed for at se via et abonnement udskiftes løbende.


Link: www.sf-anytime.com

CDON

CDON’s tjeneste minder meget om SF-anytime, men umiddelbart ser det ud til at man må vente lidt længere på de nye film. Til gengæld har CDON et enormt udvalg af voksenfilm, og der er noget for enhver smag, hvis man altså er til den slags.

Mange af de ældre film kan ses for helt ned til 9 kroner, mens nyhederne ligger på omkring 39 kroner. Her har man også filmen i 24 timer.

Inden man bestemmer sig for hvilken film man har lyst til at se, kan man vælge at se en trailer af filmen først.


Link: www.cdon.com (vælg menupunktet filmstream)

TV2 Sputnik

På Sputnik er der først og fremmest mulighed for, at se de nogle af de udsendelser der er lavet for og vist på TV2. Men det er også muligt at leje film online fra denne side, udvalget er dog mere begrænset når det kommer til filmudlejning end hos de to andre sites.


Link: Sputnik.tv2.dk (vælg menupunktet sputnik film)

11 Responses to “Lej film online”

 1. Louise Mogensen siger:

  Hva med Mac?

 2. michael jensen siger:

  hvornår giver i et svar på hvad vi macbeugere skal gøre???

  Dybt uprofessionelt at i ikke har svaret endnu.

  Hilsen
  Michael Jensen

 3. NetMag siger:

  Nu er det jo ikke NetMag, der udgiver disse services, vi skriver kun om dem :-) Der er desværre nok ikke så meget at gøre ved det hvis en udbyder vælger ikke at understøtte Mac eller Linux for den sags skyld. Sputnik begrunder det med, at det kopibeskyttede indhold kun kan afkodes igennem Windows Media Player. Enkelte live udsendelser kan dog afspilles gennem Flip4Mac afspilleren, men det hjælper jo bare ikke noget hvis man vil leje en film online. Der er desværre ingen oplysninger om hvornår de tager sig sammen til også at understøtte Mac.

 4. Mikkel Lodahl siger:

  Jeg tror, spørgsmålet i virkeligheden må være, hvornår i alverden Apple tager sig sammen til at tillade, at man kan leje film over den danske iTunes-butik, sådan som man kan i USA. Det ville løse alle problemerne imho.

 5. Mark T siger:

  Hmm.. kan i ikke bare installere VM Ware og køre windows virtuelt på Mac’en?

 6. Bar2D2 siger:

  Sputnik er det dårligste! Langsomt og besværlig eg med mange mange fejl.
  Jeg er godt nok træt af Sputnik nu. Vi har betalt og fået kvittering med mail, men blå skærm!
  Nu ser vi filmet på CDON.com i steden for. Det tog kun 2 minuter til at oprette bruger, betale og da film kom frem!!

 7. Steen Knudsen siger:

  Jeg har brugt sputnik i lang tid pga. min kones arbejdstider vil hun godt kunne se TV2´s færdig producerede programmer på computeren. Det fungere ellers fantastisk her. Jeg synes også at filmene på Sputnik er i en bedre kvalitet på en stor skærm.
  Problemet med Sputnik er at den ikke selv kan indstille de ting den har brug for for at køre. Men det har CDON.COM. Så man skal bare kører testen på CDON – så kan man gå på sputnik bagefter uden at skulle have det store tekniske overblik.
  Indstillingerne på sputnik er dog nemme, men hvis du ikke er så teknisk minded kan du prøve ovenstående løsning.

 8. epson1670 siger:

  EDIT:Mindre justering af manglende afsnit.

  Kan I se denne her gratis CDon.com-film i 1500 kb/s (ikke 800 kb/s) uden at den konstant skal buffe (ca. 1 gang pr minut)? (hastigheden fremgår i denne nederste grønne boks, hvis filmen ses i browseren)?

  http://streamingserver.cdon.com/clients/default23.aspx?language=DA&siteCode=CO&mediaId=209&source=MANADENSGRATISFILM

  Nej, vel, og her er så min konklusion eller anmeldelse af, hvad jeg fået ud af at leje film online streamet.

  Der har været kritik af sputnik, da deres TV-del slet ikke fungerer om aftenen, pga. deres servere slet ikke kan levere varen, når mange brugere er logget på. Sådan er det også med CDon.com og SF-Anytime.com

  Først kl. 1.15 om natten lykkedes det at se filmen fra CDon.com i 1500 kbit på min 20 mbit forbindelse, der yder 15 mbit via http://hastighedstest.tdc.dk/

  Næste dag kl. 10 kan jeg ikke se filmen uden konstant at skulle buffe. Man kan i WMP 11 under performance prøve at sætte bufferen til 60 sek., men det hjælper ikke synderligt. Har testet det på to forskellige computere.

  Fedt produkt. Man betaler for at kunne se film i 1500 kbit, men CDon.com og SF-anytime.com kan slet ikke levere varen. Selv film streamet i 800 kbit kan også give problemer især om aftenen. Prøvede så også på min arbejdsplads kl. 12 midt på dagen, og deres 8 mbit kunne heller ikke se filmen uden at stor-buffe.

  Jeg mangler at teste ved at betale for leje af film hos Hollywood Express og Bilka, som formodentlig samarbejder og benytter samme servere, idet hjælpemenuen er identisk:

  http://bilka.shop2download.com/cgi-bin/WebObjects/TShop.woa/wa/PSHelp/faq.html

  http://hollywoodexpress.shop2download.com/cgi-bin/WebObjects/TShop.woa/wa/PSHelp/faq.html

  Men gider jeg overhovedet teste det? Det virker som om, at alle firmaer, der mener, at de kan streame film, slet ikke bekymrer sig om at sætte nok servere op. DR’s nettv er tilsyneladende det eneste, der virker OK upåklageligt døgnet rundt, og det er endda gratis.

 9. epson1670 siger:

  Jeg laver en opfølgning.

  Først og fremmest var alt det foregående testet uden router, for at være sikker på, at det ikke handler om at åbne porte.

  DR nettv virker sådan set OK, men om aftenen i weekenderne har jeg store problemer. Der skal virkelig buffes meget.

  Bilkas hjemmeside overrasker ved at virke i 1600 kbit/s (testet i hverdagene og 20 mbit). Nogle ad deres lidt ældre film (fx fra 2002) er i et forholdsvis lille firkantet format, men det kan man leve med.

  Oprettelse af konto virker imidlertid ikke hos Bilka – det som gør, at man kan redownloade en købt film, eller se en film igen, som man har lejet i 24 timer. At oprette en konto resulterer nemlig ikke i en aktiveringsmail. Men ved efterfølgende at angive, at man har glemt koden, så kan man langt om længe få tilsendt en mail og aktivere kontoen.

  TDC virker som sagt upåklageligt, men der er få titler at vælge imellem. Bilka har dog endnu færre, men er til gengæld langt billige. 20 kr pr. film hos Bilka, hvor TDC ligger på 29 kr. til 39 kr (TDC skulle have tilbudsfilm til 19 kr., men har aldrig set en eneste på deres hjemmeside)

 10. Birger siger:

  Sf anytime kan man hente HELE filmen ned inden man ser den, eller strte filmen når den har buffet 15 minutter så kommer der ingen buffer problemer :) men i denne funktion kan man ikke spole… har oplevet lidt hakker i filmen hos SF anytime selvom den er hentet helt ned. . . om det er kvaliteten eller min pc ved jeg ikke men min pc plejer ikke at fejle. . .

  hvis man tager sig tiden på Sf anytime (og kan svensk) kan man se en guide til at indstille Mediaplayer til at have mere end 5 sek i bufferen og sætte den til evt 20-30 sek. . . efter dette har jeg ikke oplevet Buffer fejl (selv ikke i weekenden ved aftenhygge tiden) så det er en mulighed også. . .

 11. Luk siger:

  Tv2 sputnik’s nye afspiller virker til mac :-)

Leave a Reply