Medicin kan nu købes på nettet

Nu behøver man ikke længere gå på apoteket, og stå og vente i en lang kø for at få sin recept- eller håndkøbsmedicin, det kan nemlig klares fra nettet nu.

I denne uge har apotekernes fælles hjemmeside www.apoteket.dk fået en ny netbutik, hvor det fremover er muligt at købe både håndkøbsmedicin og medicin som er receptpligtig. Det hele foregår lige som hos alle andre netbutikker, man logger på nettet og finder den ønskede vare hvorefter den puttes i den virtuelle indkøbskurv. Man kan dog selv vælge om man så senere selv vil hente medicinen på det lokale apotek, eller få det bragt ud med post eller bud.

apotekets netbutik

En ting som er meget vigtig i forbindelse med køb af medicin er, at man får den rigtige rådgivning, og det er der stadig mulighed for selv om man vælger at handle via nettet. Man kan nemlig vælge at få rådgivning via e-mail, eller blive ringet op for at få hjælp over telefonen. Senere er det planen at man også skal have mulighed for at få rådgivning via web-cam eller chat.

“Handlen foregår med et lokalt apotek og ikke med et centrallager. Det betyder, at medicinen stadig håndteres af apotekets faguddannede personale, der kontrollerer recepten, anvendelse, dosering og særlige forholdsregler. Kunderne får samme medicintilskud og samme mulighed for at få udleveret billigere kopimedicin. Så det svarer helt til, at medicinen blev købt på det fysiske apotek, bare mere fleksibelt,” understreger Lotte Fonnesbæk, der er Sundhedsfaglig chef i Danmarks Apotekerforening.

Der kan være flere gode grunde til at klikke ind på nettet og købe medicinen der, frem for at tage turen til det nærmeste apotek. Hvis man for eksempel er syg og egentlig burde blive i sengen, så er det jo rart at man kan nøjes med at tænde computeren og bestille medicinen og så få den leveret med post eller bud. Men der kan jo også være nogle typer medicin som for nogle er lidt pinligt at skulle hente på apoteket, det kunne for eksempel være ting som Viagra eller lykkepiller. Men det det kan også være lidt pinligt, at stå og skulle forklare om en eller anden lidelse som man har brug for håndkøbsmedicin til, og så er det jo rart at klare det over e-mail eller via telefonen, uden at der står en masse mennesker i køen bagved og lytter med.

Er man fast medicinbruger, kan man lave et abonnement på sin receptmedicin, som så bliver sendt automatisk. Det kunne for eksempel være p-piller som man ellers selv skulle hente med jævne mellemrum.
Man skal selvfølgelig stadig have en recept fra lægen for at få udleveret receptpligtig medicin og så kræver det en digitalsignatur.

Link: www.apoteket.dk

Kilde: Danmarks Apotekerforening

Leave a Reply