Få styr på Windows opstarten

Ved at kontrollere de programmer som startes op sammen med Windows, kan man få frigjort ressourcer og få en hurtigere opstart.

Når Windows starter, sørger den samtidig for at starte en lang række programmer, hvoraf de fleste kører i baggrunden. Alle kørende programmer, synlige eller ej, betyder opstartstid og brug af computerens ressourcer. Men det er ikke sikker at du virkelig har behov for alle de programmer som er sat til at blive startet sammen med Windows.

Windows giver via indbyggede programmer som “Windows System Configuration Utility” (msconfig), mulighed for at styre opstarten af forskellige programmer, men Glarysoft har udviklet et bedre alternativ, som på en enkelt og overskuelig måde giver et overblik over opstartprogrammerne. Programmet hedder Quick-startup og med det kan man enkelt og nemt deaktivere eller helt fjerne programmer fra opstartlisten, men man kan også selv tilføje sine egne programmer, så de starter automatisk sammen med Windows.

hurtig opstart med Quick-startup

Programmet hjælper også brugeren, med informationer som kan gøre det nemmere at afgøre om de enkelte programmer nu også er nødvendige eller ej. Det fortæller blandt andet navnet på programmet og dets producent, og man kan så bruge Google til at finde mere information om programmet.
Quick-startup er fuldstændig gratis og kan køre under Windows 98, ME, 2000, 2003, XP, NT og Vista.

Download programmet her: www.glarysoft.com/qs.html

Leave a Reply