HTC Touch Diamond – den fedeste mobil

Et godt bud på den absolut fedeste mobil for 2008, kunne være HTC’s nye flagskib som hedder Touch Diamond. Den er af flere blevet kaldt for en ”iPhone killer”, men det er slet ikke retfærdigt at sammenligne iPhone og Touch Diamond. For selv om de på første øjekast kunne minde lidt om hinanden, så er der en verden til forskel og det er på mange punkter til fordel for Touch Diamond (dog ikke alle). Men i sidste ende er det jo en smagssag, og selv om HTC prøver så lykkedes det næppe at hype produktet i samme grad som det er sket for iPhone.

HTC Touch Diamond har et flot og lækkert design, den vejer 110 gram og er kun 11.35 millimeter tyk, og så er den udstyret med en 2,8” skærm. Den udstyret med alt hvad man kan forlange af en mobil, der er både indbygget GPS, hurtig internetforbindelse via HSDPA og Wi-Fi. Og så er der 4GB indbygget hukommelse, så der er god plads til billeder, video klip og musik. Men selv om der er en god indbygget hukommelse, så er der desværre ikke mulighed for at udvide hukommelsen udover de 4GB. Der er også blevet plads til en indbygget FM-radio.

touch diamond

Der er selvfølgelig også et indbygget kamera til at tage billeder og videoklip med, det et autofokus kamera med 3.2 megapixels, hvilket dog ikke er vildt imponerende i forhold til mange andre kameramobiler.

Touch Diamond har ligesom de andre Touch modeller, en brugerflade der gør det nemt og hurtigt, at betjene de fleste funktioner med en finger. HTC kalder det for TouchFLO 3D, og det fungere faktisk ganske godt, selv om det kan kræve lidt tilvænning. Den nye 3D udgave af TouchFLO ser godt ud og giver mobilen en vis blærerøvsværdi.

Selv om de fleste smartphones og PDA’er længe har haft mulighed for at browse internettet, så har det ikke altid fungeret lige godt på de små skærme. Men i HTC Touch Diamond, har man gjort noget ekstra ud af internet-oplevelsen, først og fremmest er det jo rart at kunne surfe med de hastigheder som 3G tilbyder. Men selve webbrowseren er også tilpasset så man kan zoome og panorere på websider med én hånd, og se websiderne på samme måde som de vises på en PC. En anden smart ting ved Touch Diamond er, at hvis man drejer skærmen så roterer billedet automatisk fra portræt- til landskabstilstand. Udover den forbedrede browser er der et par andre indbyggede internet applikationer som YouTube og Google Maps der kan bruges sammen med den indbyggede GPS.

Det er muligt at købe Touch Diamond som en ”Car Edition”, hvilket betyder at man får billader, holder og TOMTOM Navigator 6EU med. Bilpakken kan dog også købes separat hvis man senere skulle ønske det.

Her under kan du se et par videoer om HTC Touch Diamond:

Den første video er egentlig bare HTC’s egen lille intro/imponator video:

Den næste video er også fra HTC og viser internetbrowseren:

Og herunder kan du se en video anmeldelse af HTC Touch Diamond, i 3 dele:
1. del:

2. del:

3. del:

Specifikationer:
Processor: Qualcomm® MSM7201A™ 528 MHz
Operating System: Windows Mobile® 6.1 Professional
Hukommelse: ROM: 256 MB + RAM: 192 MB DDR SDRAM + Intern hukommelse: 4 GB
Dimentioner: 102 mm (L) X 51 mm (W) X 11.35 mm (T)
Vægt: 110 g (med batteri)
Skærm: 2.8″ TFT-LCD flat touchscreen med VGA resolution
Netværksforbindelser: HSDPA (7.2 Mbps) + Tri-band GSM/GPRS/EDGE + Wi-Fi IEEE 802.11 b/g +Bluetooth® 2.0 with EDR
GPS: GPS & A-GPS ready
Kamera: 3.2 megapixel med auto focus + VGA CMOS til videotelefoni
Radio: FM radio med RDS
Batteri: 900 mAh
Taletid: GSM: op til 330 minutter

114 Responses to “HTC Touch Diamond – den fedeste mobil”

 1. Michael Ramsby siger:

  Hej.

  Hvordan er ordbogen. ???

  Er den som i en nokia mobil ( T9 )

 2. lærke siger:

  hej min fon siger der ikke er mere plads på.. jeg har kun få sange hvad skal man gøre…???

 3. Janne siger:

  er det muligt at skifte baggrund osv på htc touch diamond?

 4. Jonathan siger:

  Hvordan lægger jeg spil jeg har downloadet ind på min HTC Touch Diamond? Hvis man altså kan :)

 5. Lisa siger:

  Har en htc touch diamond men kan ikke få touch skærmen til at virke, er der nogen der ved hvad jeg kan gøre?

 6. Nikolaj siger:

  Nu har jeg haft denne mobil i et halvt år igennem 3. Den er langsom, den er langsom at sms med og jeg er bare generalt utilfreds med den. Blærfaktoren er høj og det er så det. Kameraet stinker og der er ingen lys så når det bliver lidt mørkt så glem alt om at tage billeder.
  Jeg vil selfølgelig prøve at opdatere ROMen her når jeg får tid og se om det skulle hjælpe på det hele. Miner om en gammel computer, den mangler bare lige at skrive Loading hele tiden.

 7. Henrik Kristensen siger:

  hej.
  kort og godt er diamond pengene værd.
  Den skal bruges til at snakke og sms.
  Det er pga designet og størrelsen jeg falder for
  Mvh
  Henrik

 8. Emil siger:

  hej.
  jeg er super glad for min nye htc. men jeg kan ikke finde mine spil jeg har 3 og har købt rayman rabbits tv party men jeg kan ikke finde det, det er en super opløsning og det hele der er i spillet men jeg kan ikke finde det igen.
  MVH
  Eiml.

 9. sarah siger:

  synes virkelig det er en dårlig mobil! har haft min i 1 år og den er så langsom! nu kan jeg heller ikke tænde den, og kan ikke engang lave et hard reset på den, fordi mobilen skal være tændt for at det kan lade sig gøre.

 10. Peter siger:

  Nu er HTC jo en tlf der er lidt mere programmerbar end langt de fleste andre tlf’er..så har man ikke en smule forstand på at hente og indsætte eventuelt nye programmer eller for den sags skyld opdatere sin tlf.. så er det nok ikke tlf man skal vælge.
  De fleste som køber denne tlf køber den for designet, men overall kan tlf’en så meget mere end hvad øjet viser.
  Der laves dagligt programmer af folk der ved hvad de laver til HTC som kan hentes via nettet. Spørgsmålet er så bare om man gider sætte sig ned og bruge tiden på at lære tlf’ens tekniske udfordringer denne pragtfulde tlf tilbyder.
  Min bedømmelse er at det nu engang er den bedste tlf der er lavet hidtil.. og stadig er det.

 11. carina siger:

  hej.
  Hvordan kan man få billederne fra selve telefonen ind på computeren.
  Det har fungeret engang, men nu viser den ikke billederne når jeg åbner telefonen inde på computeren. Mine billeder kommer slet ikke frem i computeren.
  Kan nogen hjælpe mig med det? :D
  Hilsen Carina.

 12. Jesper siger:

  Har haft min diamond i over ét år, og kan sige at jeg er super træt af den. Den er langsom til stort set alt. Touchscreenen er elendig, og man skal til tider virkelig trykke hårdt før den reagerer. Jeg intet positivt at sige om den overhovedet, ikke andet end at den kan da trods alt bruges til at åbne øl med

 13. Jasmin siger:

  Nu har jeg haft den i 1 .år og den gider ikk at starte op!! nogen der ved hvad jeg kan gøre?? :)

 14. Zenia siger:

  Jeg har havde en HTC diamond touch i lidt over et halvt år, og den kan overhovedet ikke holde strøm også selvom den bare ligger i lommen hele dagen er den gået død klokken 3 om eftermiddagen!
  Man kan være heldig at kunne ringe mere end 5-6 gange uden den går død…
  Fik en ny tlf. af den grund, en LG, og den kan holde strøm i 2-3 dage hvis man bare sender sms’er og tager billeder (lidt kortere tid hvis man ringer tit.

Leave a Reply