HTC Shift – bærbar PC eller PDA?

Nu kan du skrotte din gamle PDA og notebook på en gang, og erstatte dem med denne lækre UMPC (Ultra-Mobile PC), fra HTC.

En gang vejede en bærbar computer omtrent det samme som en hvalros, i dag er de bærbare computere heldigvis blevet lettere at bære rundt på, og så har vi jo også fået PDA’erne som gør sig ganske udmærket som en lille lomme computer, men med UMPC’en ønsker man at skabe en sammensmeltning af disse to enheder og det er lykkedes ganske godt for HTC, med deres HTC Shift der netop nu kommer til landet.

HTC Shift

HTC Shift er faktisk en hel lille PC og der køre også med en fuld udgave af Windows Vista, men den er meget mindre end en almindelig notebook og vejer kun 800 gram, samtidig har den en 7 tommer trykfølsom skærm. Maskinen er udstyret med 3G og Turbo-3G, Edge og Wifi så det er nemt at komme i kontakt med omverdenen hvad enten man vil på nettet, sende en email, sms eller chatte på messenger.

Men det virkelig smarte ved Shift er at den er udstyret med noget HTC kalder SnapVue, der gør at man kan skifte mellem en fuld Vista version som er batterikrævende, og en mobil version som man kender det fra en PDA. I den mobile version er der en batterilevetid på omkring 2 dage og der skal ikke bootes eller ventes på at Windows starter for at få adgang til mails, sms, nettet, kontaktpersoner, kalenderaftaler og lignende. Køre man i Vista tilstand kan batteriet klare omkring 2 timer.

Selv om Shift er ultra kompakt, er den stadig udstyret med et fuldt tastatur, som kan trækkes frem hvis man har brug for det, men mange funktioner kan dog betjenes via den tryk følsomme skærm. Den er også udstyret med en hurtig processor, en gigabyte RAM og 40 GB harddisk.
Sikkerheden er også helt i top, den er nemlig udstyret med en fingeraftryk sensor, der sikre dine data fra uvedkommende, hvis du skulle miste eller få stjålet din UMPC.

Du kan herunder se en omfattende gennemgang af HTC Shift, i de følgende fire video anmeldelser:

1.

2.

3.

4.

Hvis man foretrækker en almindelig PDA, som har alt fra e-mail til GPS navigation så er den nye HTC Touch Cruise måske mere noget for dig.

Features:
Microsoft Windows Vista® Business
7-tommer Touch Screen
Intel® Stealey 800MHz
40 GB Harddisk
Direct Push Outlook® email
Wi-Fi®: 802.11 b/g
Fingeraftryk sensor
op til 2 dage batteri (på mobile OS)
Dimentioner: L:207mm, B:129mm, D:25mm
Vægt: 800 gram

2 Responses to “HTC Shift – bærbar PC eller PDA?”

  1. Thea siger:

    Kan denne super smarte “HTC shift” fåes med æ, ø og å ??

  2. Jens siger:

    Den fås med dansk OS hos tele-online.dk, men om tastaturet også har æ,ø og å påtrykt må de kunne svare på.

Leave a Reply