Tre gratis antivirus programmer

Det behøver ikke være dyrt at have et godt antivirus program på computeren, der findes faktisk flere gratis alternativer, og til en pris på 0 kroner er der ingen undskyldning for at have ubeskyttede computere i husstanden.

Hvis man i en familie har PC’er til både far, mor og børn, kan det hurtigt blive dyrt at holde dem alle beskyttet med de nyeste antivirus programmer. De fleste antivirusfirmaer er dog begyndt at sælge familie pakker som gør det muligt at benytte antivirusprogrammerne på alle eller i det mindste flere af husstandens computere, og det er jo meget fint, men man kan også vælge nogle af de gratis antivirus programmer som findes på markedet. Vi viser dig her tre helt gratis antivirus programmer til privat brug.

gratis AV

AVG Anti-Vitus Free Edition

Dette er nok det mest populære inden for gratis antivirus programmer. AVG er nemt at downloade og installere og det tilbyder automatisk opdatering, real-time beskyttelse samt planlagt og on-demand scanning af computeren. Det har også en indbyttet e-mail scanner som sikre at man ikke får virus gennem sin indbakke.
AVG kan hentes her: free.grisoft.com

Avast! 4 Home Edition

Avast byder også på et ganske godt stykke antivirus software. Det har et lidt specielt brugerintefrace, men også en række features som andre gratis scannere ikke har, så som beskyttelse mod virus trusler gennem instant messaging og peer-to-peer filesharing. Selv om Avast! er gratis, så kræver det at man registrere sig som bruger hos dem.
Avast! kan hentes her: www.avast.com

Avira AntiVir PersonalEdition Classic

Avira er ikke så kendt blandt de gratis antivirus programmer, men det er et udmærket program som også kan scanne for rootkits. Det er simpelt at bruge for den almindelige bruger, men byder også på mere avancerede funktioner for dem der ønsker det.
Avira AntiVir kan hentes her: www.free-av.com

Valget er dit
Det kan være svært at vælge, hvilket af de tre der er bedst, det afhænger lidt af den enkeltes behov. Det er derfor altid en god ide at læse lidt om features på de enkelte websider, der kommer hele tiden nye versioner som ændre lidt på hvad programmerne kan. Vores favorit er AVG, men det behøver ikke være din.

Alle tre køre fint under både Windows XP og Windows Vista.

5 Responses to “Tre gratis antivirus programmer”

 1. gert Hansen siger:

  hej. jeg kan ikke få avg til at virke. kan du fortælle mig hvad jeg gøre forkert.

 2. Jesper siger:

  Avira AntiVir PersonalEdition Classic er kun gratis hvis man køber et af produkterne på hjemmesiden.

 3. bent siger:

  avast fungerer perfect

 4. knud siger:

  Hej. Nu har jeg haft Avira AntiVir en tid og den vil ikke længere opdatere virus databasen, er det en af fælderne ved at bruge et gratis programmer var der noget der skulle være registreret inden en vis dato som jeg har overset og derfor ikke kan opdatere?

 5. Allan siger:

  Hej
  Jeg har haft AVG på alle mine pc´er de sidste 5 år uden problemer og når der ikke har været flere opdateringer til versionen, fortæller den selv at der er en ny version til rådighed.
  Det har ikke kostet en krone og de har været lige så godt beskyttet, som hvis det var et betalt progam.

Leave a Reply